برنج سفید و قهده ای: برنج میتواند اولین ماده غذایی باشد که کودک با طعم آن آشنا می شود. کمتر کسی به برنج حساسیت دارد و از نظر مواد غذایی برنج قهوه ای مغذی تر از برنج سفید است. به دلیل طعم ساده برنج میتوان آنرا با انواع مواد خوراکی مخلوط نموده و به ارزش غذایی آن افزود.
نکته: اگر برنج را در حجم زیاد آسیاب می نمایید ویا از آرد برنج آماده استفاده می کنید حتما آنرا در یخچال نگه دارید. آرد برنج به دلیل دارا بودن روغن طبیعی در هوای آزاد در مدت زمان کمی می ترشد.۱ پیمانه آب را به جوش بیاورید و ۱/۲ پیمانه برنج ترجیحا قهوه ای به آن اضافه کنید.
بگذارید ۲۰ دقیقه بپزد و گهگاه به هم بزنید. وقتی برنج خوب وا رفت ۱/۲ پیمانه از شیر مادر و یا شیرخشک مخصوص کودک و یا آب به آن اضافه نموده و پوره کنید. مراقب باشید که برنج خمیر نشود.