کودک و نوجوان
1397/03/29 14:01

تشنج در کودکان

 تشنج چیست؟

هنگامی که اختلالاتی در عملکرد الکتریکی مغز به وجود می آید تغییرات ناگهانی حرکتی به وجود آمده که به آن تشنج می گویند.در کودکان تشنج های ناشی از تب بسیار شایع است اما زمانی که تشنج در اثر بیماری هایی مانند مننژیت و عفونت های پرده های مغزی صورت گرفته باشد خطرناک تر و شدید تر خواهد بود.تشنج ها در کودکان یک تا پنج ساله معمولا بر اثر تب های شدید است اما تشنج در بعضی از خانواده ها به دلایل ژنتیکی شایع است و ممکن است در هر سنی بروز دهد. تشنج های ناشی از تب  همراه با  افزایش  سریع دمای بدن است .

علائم تشنج

شدت و نوع تشنج در کودکان متفاوت بوده و با علائم مختلفی همراه است.
در هوشیاری کودک اختلال به وجود می آید و ممکن است برای لحظه ایی حتی محیط اطراف خود را نشناسد.
ناگهان بیهوش شود
به صداهای اطراف واکنشی نشان نمی دهد.
حرکاتی از بدن کودک به صورت غیر ارادی می شود و کنترلی روی آنها ندارد.
 در حالت های شدید بیمارکودک به زمین افتاده و به سرعت دست و پاهای خود راتکان می دهدو همچنین ممکن است یکی از دست ها یا پای او به سرعت حالت لرزشی پیدا کرده و چشم های کودک به یک سمت حرکت کند این علائم به مدت چند دقیقه رخ می دهد.
کودک ممکن است با آغاز شدن حمله تشنج در ادرار خود کنترلی نداشته باشد.
کودک برای چند لحظه به یک نقطه زل بزند به طوری که به محیط اطراف هیچ توجهی نداشته باشد .اما همانطور که گفته شد بیشتر تشنج در کودکان بر اثر تب بوده و تنها به مدت چند دقیقه طول خواهد کشید.

اقدامات لازم هنگام تشنج کودک

پیش از انجام هر کاری والدین باید بتوانند استرس و نگرانی خود را کنترل کنند تا زمانی که والدین  آرامش را در خود حفظ نکنند نمی توانند به کودک خود کمک کنند.
چون امکان دارد کودک در حین حمله دچار استفراغ شود بهتر است کودک را به سمت پهلو بخوابانیم تا خفه نشود. مطمئن شوید به زبان کودک فشاری وارد نمی شود  در این صورت لزومی ندارد که دندان های او را از هم باز کنید.
اگر پزشک متخصص برای حمله های کودک داروهای مقعدی  تجویز کرده است بهتر است آنرا به آرامی برای کودک خود استفاده کنید. این باور که باید کودکان را در هنگام تب و تشنج به زیر آب سرد برد غلط است .
برخی از حمله های ناشی از تب جدی بوده  و اگر تشنج بدون تب بوده و با افت قند و کلسیم در کودک باشد به سرعت باید به متخصص اطفال مراجعه شود و پس از آزمایشات لازم برای درمان آن اقدام کرد.

آیا یک بار تشنج در کودک خود را باید جدی بگیریم؟

به طور معمول تشنج عود نمی کند و چون مغز انسان در سنین پایین به بالا رفتن دمای بدن حساس می باشد ،تشنج رخ می دهد.اما اکثر موردهای تشنج بعد از پنج سالگی بهبود می یابند.تشنج هایی که بر اثر تب بروز داده اند معمولا به درازا نمی انجامد.اما در خانواده هایی که سابقه صرع و تشنج دیده شده است و مدت زمان تشنج کودک بیشتر از یک ربع طول کشیده است باید با داروها این بیماری تحت نظر قرار بگیرد.

منبع خبر:کانال تلگرام دکتر مهدی نیکجو

نظرات

نظر شما
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :

تصویر :