سلیقه و شرایط کودک و تحریک احساس خوشایند غذاخوردن درکودک از سوی واالدین میتوان به این موارد پی برد و در این صورت استفاده بی رویه و البته ناموفق اشتها آورهای سیپروهپتادینه و انواع ویتامین ها و مکمل های غذایی به میزان قابل توجهی کاهش خواهد یافت .
لذا توصیه می شود دراین کودکان سوابق پزشکی کودک و نحوه درمان ریفلاکس معده در دوران نوزادی و اوایل شیرخوارگی مورد بازبینی قرار گیرد تا در صورت لزوم درمان مقتضی عامل اولیه به بهترین نوع ممکن میسر شود .
همانطور که در ابتدای بحث اشاره شد متاسفانه اغلب موارد بی اشتهایی عصبی در کودکان با سابقه ریفلاکس معده عدم توجه کافی والدین و گاه اصرار بیش از حد اطرافیان . پزشک معالج و مراقبین بهداشت کودک بر نیاز واقعی کودک در تغذیه کمکی و شیر مصرفی در طول روز و یا اصرار در تغذیه با شیر در کودکان بالای یکسال در طول شب میباشد . دراین خصوص توجه به زمان مناسب و میزان و نوع غذای مورد علاقه کودک و استفاده از روش های طبیعی محرک اشتها که باعث لذت بردن کودک از تغذیه میشود بسیارمورد توجه میباشد بدین صورت که لازم است والدین در زمان تغذیه شرایط عصبی و جسمی کودک را مورد نظر داشته باشند و اجازه دهند کودک ابتدا با غذا بازی کند و با دست بردن در ظرف غذای خود و لمس ان و مالیدن ان به لباس و سر و صورت خود حس کنجکاوی خود را ارضا نماید و خود غذا را به دهان ببرد.
سپس در صورتی که تمایل به ادامه تغذیه داشت توسط والدین در ادامه تغذیه کمک شود . استفاده از ظروف زیبا و با رنگهای شاد و ومتنوع و استفاده از اوازهای کودکانه و وسایل بازی مورد علاقه کودک درزمان تغذیه و تنوع در طعم . شکل و ارایش غذای کودک نیز باعث تحریک اشتها و احساس خوشایند در کودک هنگام تغذیه می گردد.
منبع خبر:کانال تلگرام دکتر مهدی نیکجو