کودک و نوجوان
1397/06/12 10:23

عوارض کم خونی کودکان و راهکارهای جلوگیری و درمان

اگر کودک شما با علائمی مانند سرگیجه، احساس سرما، تحریک پذیری، کمبود انرژی یا مشکلات خواب مواجه است بهتر است آزمایش خون بدهد. علائم کم خونی به این ها بسنده نمی شود دیگر عوارض آن کم مویی و بی اشتهایی است.در صورت کمبود هموگلوبین لازم است که مواد غذایی سرشار از آهن و خونساز به او بدهید:

❣️گوشتها را فراموش نکنید:

 گوشت های حیوانی سرشار از آهن بوده و به سادگی جذب بدن می شوند. مصرف انواع گوشت  به مقابله با کم خونی می پردازد. جگر، گوشت گاو، میگو( یکسالگی ) و ... جز غنی ترین منابع آهن اند.

❣️حبوبات مفید برای کم خونی:
 انواع لوبیا،نخود، عدس و لپه حاوی بیشترین میزان آهن هستند.

❣️میوه های خونساز: 
موزها و انگور در صدر لیست میوه های حاوی آهن قرار دارند و انجیر نیز در رتبه های بعدی است و میزان زیادی آهن به بدن می رساند.

❣️سبزیجات :
 در غذای کودکان کمخون می توانید با وارد کردن سبزیجات آهنین مثل اسفناج و سبزیجات سبز دیگری مثل بروکلی، میزان دریافتی آهن بدن کودک را بالا ببرید. سیب زمینی با پوست، چغندر، گوجه فرنگی و کدوحلوایی از دیگر منابع گیاهی آهن محسوب می شوند.

❣️کاهو و کمخونی:
کاهو یکی از درمان های طبیعی برای درمان کم خونی است. در هر وعده غذایی سالاد کاهو به کودک بدهید.

❣️کنجد و کمخونی:
 دانه های کنجد سرشار از آهن هستند. یک قاشق کنجد را در یک فنجان آب گرم بریزید و کمی صبر کنید. سپس دانه را له کرده و آبکش کنید. دانه های له شده را با لیوان شیر مخلوط کنید وروزانه به کودک بدهید.

❣️عسل و کم خونی:
 عسل برای کودکان پس از  یکسالگی یا 18 ماه،خواص بی شماری دارد و تاثیر آن در سرعت بخشیدن به ساخت هموگلوبین فوق العاده است. عسل علاوه بر آهن، دارای منگنز و مس نیز هست. پس تاثیر زیادی در تقویت دستگاه ایمنی و رفع کم خونی نیز دارد.

نظرات

نظر شما
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :

تصویر :