آشپزی
1397/04/26 11:30

دلمه برگ مو

مواد لازم:

سبزی معطر (تره، جعفری، شوید، ترخون، مرزه، ریحان و شنبلیله)    1 کیلو 
برگ مو   به اندازه لازم 
گوشت چرخ کرده    250 گرم 
پیاز    1 عدد 
رب گوجه فرنگی    2 قاشق غذاخوری 
نمک، فلفل، زردچوبه                                                      به اندازه لازم 
تمر هندی    یک دوم بسته 
برنج    4 پیمانه 
روغن    به اندازه لازم
عدس    2 پیمانه 

طرز تهیه:

برنج را آبکش کرده و کنار بگذارید. عدس را پخته و به برنج اضافه کنید. پیاز را در کممی روغن تفت دهید. گوشت را همراه نمک، فلفل، زردچوبه و رب به پیاز اضافه کنید و تفت دهید. سبزی را شسته و خرد کنید. سبزی را به مایع گوشتی اضافه کرده و خوب تفت دهید. سپس این مایع گوشتی را به برنج اضافه کنید و با هم کاملا مخلوط کنید. برگ مو را به مدت 15 دقیقه در آب بجوشانید و در آبکش بریزید تا سرد شود و سپس دو برگ مو برداشته و برعکس روی هم گذاشته، بصورتی که سوراخ های برگ گرفته شود. 2 قاشق از مواد آماده شده را برداشته و داخل برگ گذاشته و آن را بپیچید مانند (بقچه). ظرف مورد نظر را کنار دستتان بگذارید و سه ردیف برگ ته قابلمه بگذارید و دلمه ها را که به اینصورت آماده کردید را در قابلمه قرار دهید. تا آخر کمی ادامه داده و سپس آب و روغن درست کرده و روی دلمه های بریزید. یک در قابلمه ی کوچک تر روی دلمه ها قرار دهید و بعد یک تکه سنگ تمیز روی در قابلمه بگذارید تا دلمه ها تکان نخورد. حالا دمی را روی قابلمه گذاشته و بعد از اینکه ظرف بخار کرد زیر حرارت را کم کنید. بعد از حدود 20 دقیقه تمرهندی را در 1 لیوان آب مخلوط کرده، صاف کنید. روی دلمه ها بریزید و امتحان کنید. ببینید که هم برگ و هم مواد داخل دلمه پخته شده یا نه. اگر پخته شده، زیر حرارت را خاموش کنید و در صورتی که هنوز دلمه ها نپخته بود دوباره روی حرارت بگذارید. در صورت تمایل برای چاشنی این دلمه می توانید به جای تمر از کمی آبلیمو و شکر هم استفاده کنید و یا از رب انار و یا شیره ی انگور یا خرما هم می توانید کمک بگیرید.

خوشمزه تر شدن دلمه برگ مو:

برای بهتر شدن دلمه برگ مو از چاشنی رب انار یا تمر هندی مخلوط با آب استفاده کنید.

نظرات

نظر شما
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :

تصویر :